Van de zomervakantie naar de kerstvakantie

Auteur: Tresias Aegirsson

Zwollar – Het lijkt wel of in Cyberië na de zomervakantie direct de kerstvakantie is begonnen. Zo rustig gaat het er aan toe. De politiek vergeet te regeren, rechters hoeven niet aan het werk, al twee handelsperiodes achterelkaar worden geen rechtszaken gevoerd, en ook op handelsgebied lijkt het rustiger dan dezelfde periode vorig jaar.

Laten we eerst maar naar de politiek van Cyberië kijken. Het begon al met een veel te late aanstelling van de Minister van Onderwijs. En ook de parlementsleden zijn niet al te actief. Voor het laatst is 10 dagen geleden een serieus onderwerp besproken. En dat heeft tot niks geleid. Dat het Parlement ook echt inactief is, kan men overigens ook af leiden uit het feit dat het Parlement de richtlijnen van de Minister van Justitie niet heeft goedgekeurd, maar vervolgens er geen punt van maakt dat er alsnog geen rechter is aangesteld.

Wie weet brengt dit artikel alsnog activiteit te weeg. Hoewel een van de actievere parlementsleden vandaag helaas naar Nederland is gegaan voor behandelingen aan zijn schotwonden.