Blinkend nieuw

Door: The Minic

De afgelopen handelsperiodes deed politieke partij MC Vooruit het prima. Het hoogtepunt beleefde de partij in periode 131, waarin het op slechts een paar stemmen na een absolute meerderheid in het parlement behaalde, en de relatief nieuwe inwoner DutchDude zich –voor de eerste keer- als kersverse President mocht installeren.

Helaas waren de andere partij niet bereid met DutchDude mee te werken, en niet veel langer werd hij opgevolgd vanwege faillissement: een aanslag door zijn eigen Minister van Onderwijs siemenrey. De 132e periode was daarmee een periode van bezinning voor de partij.

Met het oog op een cruciale stelselwijziging, mede ingegeven door het lage aantal kandidaten voor de burgemeestersverkiezingen en tevens een gebrek aan leden voor het Parlement, en een volledige ombouw van het Cyberisch wetboek, heeft MC Vooruit besloten om deze nieuwe periode van politiek in te luiden met een nieuwe naam. Met de Latijnse term Aequitas wil de partij het land gaan veroveren en klaar gaan maken voor een overlap in lokale en nationale politiek.