Wisseling van de wacht

Door: The Minic

Na afloop van de 132e handelsperiode bleek Lijst Joep Eerlijk een forse winst geboekt te hebben. Met 3 van de 7 zetels hadden ze geen absolute meerderheid, maar meer dan voldoende capaciteit om het Parlement en het Kabinet vorm te geven, en natuurlijk ook om de President aan te stellen.

Bevestigde geruchten gingen dat Marcello Alvarez de nieuwe President zou worden, hetgeen een zeer interessante periode beloofde. Met beoogd Minister van Onderwijs arthur246, A Lontra op Financiën en Tresias Aegirsson op Justitie was ook het ministerteam reeds vormgegeven.

Tot ieders verrassing, Marcello Alvarez incluis, werd niet hij maar Cesare afgelopen vrijdag als President benoemd. Onduidelijkheid alom: wie zouden de nieuwe kabinetsleden worden? Tot maandagavond bleef dat overigens onduidelijk vanwege voortdurende afwezigheid van Cesare. Zwollar zat ondertussen met een negatief stadsbudget te kijken, en er was geen Minister van Financiën aanwezig om dit probleem op te lossen. De impuls aan handelsactiviteit met 2.000 I-Shell subsidie was tevens verlaat.

Maandagavond ging de kogel alsnog de kerk: Cesare werd ontslagen, en Joep Eerlijk stelde A Lontra aan als President. Dezelfde avond is het voltallige Kabinet aangesteld. De Cyberische politiek kon, na ruim 2 dagen vertraging, alsnog van start.

De grote vraag blijft: waarom is Marcello Alvarez zowel in eerste als in tweede instantie gepasseerd als president?