De toekomst

Auteur: Eindredacteur

Zwollar – Terwijl buiten onze Federatie iets, in mijn ogen, enorm futuristisch is gepresenteerd, zijn we binnen onze Federatie ook bezig met de toekomst. Er is deze week enorm veel geluid om de toekomst te veranderen.

Maar hoe zouden we dat moeten doen? Iedereen weet dat de Federatie een daling van aantal inwoners doormaakt en dat heeft gevolgen voor de economie. Maar hoe pak je dat probleem aan? Ga je de handel concentreren? Dus breng je steden dichter bij elkaar zodat transport goedkoper wordt en je makkelijker een grotere afzetmarkt hebt? Of ga je juist nieuwe functionaliteiten invoegen om de handel een boost te geven?

In enkele clubs, waaronder de club Save Miniconomy, werd overwogen om steden te verwijderen. Op zich zou dit een oplossing kunnen zijn. Je zorgt ervoor dat je een grotere afzetmarkt hebt, zonder dat het extra geld kost. Maar welke steden ga je dan verwijderen? Verwijder je de meest inactieve stad? En hoe beoordeel je inactiviteit? Dat zijn zomaar enkele vragen die opkomen bij de gedachte aan het verwijderen van steden.

Ik ben van mening dat je niet de steden moet verwijderen. Dat klinkt namelijk zo vervelend. Wanneer je het aantal steden naar beneden wilt doen, zul je op ontdekking moeten. De toekomst verkennen, meedoen met de ruimteverkenning. De wereld was volgebouwd met wolkenkrabbers, behalve in onze Federatie. De wereld is straks overal volgebouwd met wolkenkrabbers.

Is het niet tijd dat we onze horizon verleggen, op naar een nieuwe wereld. Waar wij de eerste zijn met wolkenkrabbers? Is het niet tijd voor de ontdekking van een vervangende wereld? Miniconomy moet de ruimte in. Terugkoppelen naar het verhaal, want we worden ingehaald door de introtekst op de frontpagina.

2018, laten we er samen voor zorgen dat Miniconomy dan al verder is.