Voorafje

In de ruim 13 jaar dat ik mezelf de toegang tot de Federatie heb gegund, is me twee keer eerder een vraag gesteld waar ik oprecht trots en blij mee was. De eerste vraag kwam zo’n 11 of 12 jaar geleden, toen de nieuw opgerichte en ondertussen al weer verdwenen VeteranenRaad (kortweg VR) op zoek was naar leden. Mark vroeg me om daar lid van te worden en hij vertelde waarom hij me daarvoor geschikt achtte. Ik was vereerd om in een dergelijk orgaan plaats te mogen nemen.

In juni 2010 was de eer zo mogelijk nog groter, toen ik door Wouter, Remcowouter, knarf21 en zofona van harte welkom werd geheten in het team van Federals (ter vervanging van Remcowouter). Wederom een eervol verzoek, die ik met het nodige enthousiasme positief beantwoordde.

En nu, april 2015, ben ik nadat ik benaderd werd door Federal Coordinator wederom vereerd met een geweldige verantwoordelijkheid voor een schitterend onderdeel van de Federatie: hoofdredacteur van The Miniconomist.

Mijn drieluik is daarmee compleet. Hoewel de afbeelding van de VR al lang geleden dof is geworden, en het deurtje van Federal hard is dichtgeslagen, straalt de derde afbeelding in het drieluik als nooit tevoren. Ik heb al die jaren enorm genoten van zowel het lezen als het bijdragen aan The Miniconomist, en ik heb nu de mogelijkheid voort te zetten wat in 13 jaar een constante factor in de Federatie is gebleken, te midden van alle wijzigingen die we in die tijd voor onze kiezen hebben gekregen.

Een hoop dingen zullen blijven zoals het was: een inleidend woord door de eindredacteur, goed en minder goed gevulde edities met artikelen die door iedereen in de Federatie worden aangeleverd, afbeeldingen en spotprenten – al dan niet anoniem ingezonden, en natuurlijk de zo geliefde statistieken. Het streven is echter wel om de edities gemiddeld beter gevuld te krijgen, meer afwisseling tussen geschreven en getekend nieuws, en meer structuur in de edities. The Miniconomist zal ook nadrukkelijker nieuws van andere media, zoals vNews en Linda’s Glossy Gossips, naar voren gaan brengen, en nauwer met deze en andere partijen samen gaan werken. Zoals jullie zien heeft The Miniconomist daarnaast een vernieuwd logo en een vernieuwd uiterlijk gekregen.

Uiteraard zijn jullie als lezers het meest belangrijk: jullie moeten waarderen wat The Miniconomist publiceert. Heb je daarom ideeën om The Miniconomist naar een hoger niveau te tillen, dan is dit dé gelegenheid om dat kenbaar te maken! Alle ideeën, tips, en kritiekpunten zijn daarom van harte welkom: zowel over toekomstige edities als over uit te komen edities.