Voorafje

Cyberië lijkt deze handelsperiode te verdrinken. In tegenstellingen, wel te verstaan. Over het verdrinken van één van de Cyberische steden is verderop een artikel te lezen, uiteraard met de meest recente cijfers.

De Cyberische politiek heeft de hele ronde niets voorgesteld. Met uiteindelijk vier parlementsleden, die geen enkele vorm van controle hebben uitgeoefend en geen wetsvoorstel hebben ingediend, hebben ze vooral kunnen cashen voor al hun nietsdoen. Sesam heeft verwoede pogingen gedaan het Parlement vlot te trekken, maar vanuit het Achterkamertje werd hij vooral beschimpt. Niet respectvol, en in geval van Hubinho1 een President onwaardig.

Onwaardig was ook de rest van het kabinet. Van A Lontra weten we dat ondertussen: meer dan geld uitdelen doet-ie niet, maar hij is trots als een pauw dat-ie al zoveel handelsperiode Minister van Financiën is. Minister van Onderwijs traag begrip is de hele ronde traag van begrip geweest, net zoals zijn enige examinator Hubinho1 (ja, hij weer!). Examens die meer dan twee weken eerder zijn aangevraagd, worden niet afgenomen. Er wordt wat verantwoordelijk afgeschoven, en daar moeten de examenkandidaten het mee doen. En het controlerend Parlement? Dat staat erbij en kijkt ernaar. Dat betaalt overigens riant. Het Ministerie van Justitie, geleid door Tresias Aegirsson, heeft geen rechtszaken af hoeven handelen.

Zo kan het niet verder, dat realiseert iedereen zich. Net zoals Cyberië niet verder kon met vier steden. Daar gaat er één van verdwijnen. Hoelang zal het nog duren voordat ook de huidige bestuursvorm van Cyberië verdwijnt?