Chatcommando’s

Een aantal, voor sommigen, onbekende functies kan je vinden bij de chat. Als je bijvoorbeeld het commando /away typt in de chat, dan zorg je ervoor dat je als afwezig wordt weergegeven. Je naam komt dan onderaan in de lijst en krijgt een grijszwarte kleur. Door het commando /back te typen, zorg je ervoor dat je terug normaal wordt weergegeven.

Een andere handige functie in de chat is /ignore. Door /ignore te typen en hierachter de naam van een andere inwoner te typen, zorg je ervoor dat je deze inwoner negeert. Bijvoorbeeld: /ignore The Minic. Je zal hierdoor geen berichten op de chat van deze persoon meer zien. Ideaal als The Minic jou weer irriteert! Wil je toch terug die lieve woorden van The Minic lezen? Even F5 en je kan weer alles lezen wat hij heeft gezegd.

Is die chat voor jou wat te klein? Probeer dan eens het commando /bigchat. Hierdoor wordt de chat groter. Zeer handig als de chat wat snel gaat en als die Hubinho1 weer te veel aan het posten is. Wil je hem terug kleiner omdat het te veel plaats inneemt? Dan doet /smallchat het trucje voor je weer ongedaan.

Je kan het commando /me gebruiken als je graag wilt dat je post anders wordt weergegeven. Als ik, Tuned, een tekst ‘Federal Assistent vindt /me de allerbeste’ in de chat post, dan zal de ‘/me’ bij het posten vervangen worden door mijn naam. Bovendien zal mijn naam, dat steeds links staat als ik iets gepost hebt, niet meer zichtbaar zijn. De post zal zodoende weergegeven worden als ‘Federal Assistant vindt Tuned de allerbeste’.

Uiteraard is er nog het beroemde commando /slap waarmee je van tijd tot tijd een ander kan wakkerschudden. Je kan bijvoorbeeld na het lezen van dit artikel in de chat typen: /slap lindapinda86. De ander krijgt dan een vervelend geluidje en een leuke tekst aan. Zo mag je een aantal keer per dag ‘/slap lindapinda86‘ posten, zo ben je zeker dat het commando nog werkt. Als het niet meer werkt kan je nog steeds proberen /slap The Minic te typen. Daarna zal je het moeten melden in de Bugs club.