Weer ruzie met CBI

Op zaterdagmiddag zag het er naar uit dat Ibisha een vliegende start had (wat veel handelaren verbaasde, omdat dat tegenwoordig niet meer zo vaak gebeurt). Tranqer heeft namelijk de eerste 2 MV’s opgericht.

Tot hij op zondagmiddag dit bericht kreeg van het CBI: “Enkele momenten geleden hebben we je twee MV’s failliet verklaard en een correctie en boete opgelegd van in totaal 2.400 I-Shell. De reden hiervoor is dat je na enkele minuten na de ronde 160 bomen verkocht a 20 I-Shell verkocht hebt. Dit levert je een enorm voordeel op aan het begin van de ronde waardoor je in feite met een veel hoger startsaldo begon dan andere. (kostprijs ligt ronde de 5 I-Shell, verkoop a 20 I-Shell = 15 I-Shell winst per boom x 160 = 2.400 I-Shell extra startsaldo.) Hierdoor kon je onder andere je MV’s heel snel oprichten en daarmee had je een oneerlijk voordeel ten opzichte van andere spelers.”

Al snel doen de verhalen de ronde dat Tranqer gebruik heeft gemaakt van farmen. Er zijn 2 verschillende soorten opinie verschenen op deze actie van het CBI. De eerste is dat het CBI een goede keuze gemaakt heeft en dat Tranqer bewust heeft lopen farmen: elke speler kan namelijk bomen van een kavel afzagen aan het begin van de ronde. Anderen vinden dat het CBI weer eens een stapje te ver gegaan is omdat iedereen hier winst op gemaakt zou hebben, en dit geen enkelen wet overtreedt. In een interview had de ongelukkige inwoner van Ibisha helaas niet veel zin, dus hier sluiten wij het mee af.