Federal Union: met zichzelf bezig

De Federal Union heeft er zijn eerste handelsperiode onder voorzitter The Minic opzitten. Onder zijn voorzitterschap zijn veel oude ‘tradities’ verdwenen: een privĂ©club die ook weer echt privĂ© is, en discussies voeren in achterkamertjes om partijen bij te sturen, maar dat leidt de productiviteit in ieder geval niet te hebben aangetast. Integendeel zelfs, de FU heeft er deze periode diverse wetsaanpassingen doorheen kunnen loodsen.

Eerder werd al een wijziging aangenomen die het niet langer maakt om het aanvullende lid van iedere delegatie nog te laten stemmen. In het meest recente voorstel wordt het stemmen omtrent een nieuwe voorzitter opnieuw vastgelegd. Zo kan een voorzitter onbeperkt lang worden herkozen, en kan hij langer blijven zitten als landen er na twee stemmingen niet uitkomen. Ook heeft een voorzitter niet langer de steun van drie landen nodig: als een kandidaat een meerderheid van de uitgebrachte stemmen heeft ontvangen, wordt hij de nieuwe voorzitter.

Met deze wijziging zal het ook minder snel voorkomen dat er geen nieuwe voorzitter wordt gekozen. Dat was na periode 140 zo omdat Tresias Aegirsson 2 stemmen kreeg, en een andere kandidaat 1 stem. Er werd daarna getwist of 2 stemmen wel voldoende was. Neen, zei Federal Government. Ja, zegt de FU nu – maar niet met terugwerkende kracht.

Deze periode is de FU vooral bezig geweest om haar eigen organisatie weer fatsoenlijk in de IL te krijgen. Vanaf volgende periode zal de FU ook andere zaken gaan bespreken. De High Council heeft het eerste onderwerp daar alvast voor aangedragen: bespreek en leg vast welke wetten van toepassing zijn indien een club internationaal is, en dus vanuit diverse landen kan worden bezocht.