Voorafje

Vorige week werd met veel tamtam een nieuwe Digitaliaanse orde aangekondigd, die het woord naar de daad voegde en koning loco_tazz failliet hebben geschoten. Digitalië toonde echter nog altijd voldoende verenigd te zijn, en niet veel later werd ook het faillissement van dader The Reactionary uitgesproken. Over wie daarna de rechtmatige koning zou worden, was enige tijd onduidelijkheid, maar uiteindelijk is de kroon naar Kippenhok97 gegaan.

Op internationaal niveau is vanuit de Focusgroep het idee geopperd om de Federal Union, en eventueel ook de High Council, op te doeken en te vervangen door een systeem van burgerraadpleging, waarin iedereen in de Federatie kan stemmen op ingebrachte ideeën. Wie het idee precies heeft bedacht en ondersteund is onduidelijk, maar het grote publiek had z’n mening snel klaar: afserveren dat idee. Het uiteindelijke advies richting Federal Government zal nog geschreven moeten worden door Tresias Aegirsson, maar gezien de input kan het advies ook alleen maar zijn om het idee niet door te laten gaan.

Ook de International Court kent goede tijden. Na een vroegtijdig faillissement van MoonPoker nam één van zijn alter-ego’s het stokje over, en sindsdien rolt er gestaag de ene na de andere zaak binnen – voornamelijk komend uit Virtua. Burgemeester Tuned heeft in Virtua een verordening uitgeschreven die een aantal politici tegen het hoofd stootte. Virtua’s eerste president (Mystq) lijkt zich aan de kwestie te hebben vertild, waarna na haar ontslag Bleech als president werd aangesteld. Ook hij heeft procedures lopen met Tuned.