Voorafje

Wat een nieuws! Een vrouwelijke underdog die een handelsperiode wint, een handelsperiode met een onbekende eindtijd, heftige veranderingen in skills en vervroegde verkiezingen!

Om met het begin te beginnen: niemand had het aan zien komen, maar ik_zwollartje heeft haar eerste handelsperiode gewonnen! Slechts een enkeling die durfde te gissen naar haar overwinning, maar haar jarenlange deelname in de Federatie heeft geleid tot een ultieme overwinning. Onderschat de paar dames die de Federatie rijk is niet, mannelijke handelaren!

Dan deze periode: nummer 144 alweer, en deze gaat de boeken nu al in als een historische periode. De vulkaan is nukkig en niet helemaal tot rust gekomen, en geologen verwachten daarom dat de vulkaan eerder dan normaal opnieuw tot eruptie zal komen. Wanneer dat precies gaat zijn is niet duidelijk, maar de federale kalander beoogt 17 november om 14:00 uur CET als het moment waarop de inwoners van de Federatie zullen worden geƫvacueerd. De tijd die de CBI-agenten nodig hebben (of beschikbaar hebben?) om de top 25 te screenen is dan erg kort, want de 145e handelsperiode staat gepland voor 21 november. Dat geeft Federal Government vier dagen om alles te regelen, en dat is verdomd kort!

De politiek heeft tegelijk ook minder tijd om de boel op orde te brengen. De verkiezingen zijn na 72 uur al begonnen, zodat landen na de onvoorspelbare eruptie niet zonder nieuwe regering komen te zitten. Tijd om de kandidaten te beoordelen is er niet, maar beter een ongeschikt iemand aan de macht, dan niemand aan de macht. Toch?

Om de chaos in de Federatie compleet te maken zijn er ook diverse aanpassingen van de skills toegepast. Voor de productie van ijzer zijn vier skills in te zetten, maar deze verlagen de productiekosten van tachtig cent naar acht cent. Voor chips is eenzelfde ontwikkeling geweest: vijf skills zijn hierop in te zetten, en deze verlagen de productiekosten van 1,50 I-Shell naar acht cent. Handelaren roepen dat een combinatie van ijzer en hout, met plastic en chips nu mogelijk en rendabel is.

Is dit het einde van de gekheid, of pas het begin? Stemmen roepen steeds harder om verdergaande verandering: het verhuizen van de volledige Federatie naar een veiliger oord, zonder vulkaanuitbarstingen en het verlaten van alles waar we voor staan. Is dit het begin van het einde, of pas het einde van het begin?