Voorafje

De 144e handelsperiode stond bol van de waanzin. Een periode met een onzeker einde, producten met omgegooide skills en het bijbehorende commentaar, en sociale instelling die worstelden met beide aspecten. Uiteindelijk eindigde de boel met een anticlimax: een newsfeedbericht dat de evacuatie aankondigde, en gelaarsdekat die zijn derde periodewinst op z’n naam mocht schrijven, waarmee hij -in theorie- Super Captain of Industry is; ware het niet dat zijn Criminal Mastermind-status dit vooralsnog verhindert.

Ondertussen heb je voor de handel in ijzer weer gewoon acht skills nodig, en heeft het ook weer daadwerkelijk nut om skills op chips te nemen. Ook het einde van de periode staat weer vast: we hebben de volledige drie weken om zoveel mogelijk kapitaal op te bouwen. Wat Federal Government vond van de aanpassingen? Een publieke uitspraak daarover is vooralsnog niet verschenen.

Op handelsgebied is het verder vooralsnog erg rustig. De Federal Union laat zich horen door het verlagen van het havengeld naar maximaal 5 I-Shell per squst, waardoor internationale handel vergemakkelijkt zal worden. De High Council en het International Court lijken nog wat opstartproblemen te hebben. Naar verluid vertragen meerdere inactieve leden van de High Council diverse processen, maar de rest van de Federatie lijkt ook nog niet echt wakker. Het lijkt erop dat we iedere periode iets anders nodig hebben wat buiten onze comfortzone ligt om ons gepassioneerd te krijgen en te houden voor zowel de handel als de politiek.