Patricia MV failliet

Op kerstavond, om 20.00 uur stipt, werd Patricia MV door Federal Government failliet verklaard. Het in Centropolis (Virtua) gevestigde bedrijf was actief als groothandel in schroevendraaiers, evenals de hoofdaandeelhouder achter de National Bank, een private bank op CP Road.

Op het moment van faillissement was de MV in het bezit van het bankgebouw in Centropolis, evenals een schuur in elke Virtuaanse stad, die als verkooppunten gebruikt werden voor de handel in schroevendraaiers.

Over de aard van het faillissement rijzen alvast vragen, in de eerste plaats omdat de schuren toch nog enige voorraden te verkopen goederen bevatten. Verder is ook de eigenaar van Patricia MV (Dhr. Patricia2009), niet iemand die over een tekort aan middelen zou beschikken. Als producent van machines, pompen en motoren was hij actief in 5 schuren en een stenen etablissement op de beide Centropolitaanse straten, evenals 3 schuren in Cashington en 2 in Nasdaqar. Ook hier zien we een meer dan afdoende voorraad om een nieuwe influx van investeringen in de MV te kunnen garanderen, althans zo lijkt het zonder inzage van verdere financiƫle gegevens.

Deze reporter vermoedt eveneens dat het merendeel van het vastgoed in eigendom van Patricia2009 en Patricia MV via een makelaar verkregen is. Dit zou niet alleen verklaren waarom de eigendommen zo verspreid zijn over de verschillende steden, maar ook waarom sommige sites nog borden dragen met enigszins misleidende teksten.
Zo zien we dat enkele schuren in Centropolis ogenschijnlijk nog steeds te koop zijn, of waarom een andere zo te zien een steenwinkel van Aximili zou zijn. In Cashington dan weer dragen de verschillende verkooppunten voor machines, pompen en motoren nog steeds een verrassende gelijkenis met tankstations.

Toen het Virtuaanse Department of Finance gevraagd werd of dit te maken had met de Virtuaanse economie kwam het antwoord dat het voornamelijk ging om een onervaren handelaar die ten gevolge van de investeringen in de National Bank ten onder gegaan zou zijn. Met 6 eindnoteringen lijkt dit een logische verklaring, al doen de gaten tussen de verschillende eindnoteringen vermoeden dat Patricia2009 ofwel lange periodes afwezig was uit de Federatie, of dat de Virtuaanse economie hem al vaker slechtgezind was. De tweede optie zou de terughoudendheid van Virtuaans President Bleech om dieper op de kwestie in te gaan kunnen verklaren.

Op het moment van schrijven is er geen verdere informatie beschikbaar, mochten er ontwikkelingen zijn dan houden wij u uiteraard op de hoogte!