Burgemeester El Peso met wijze les

Stelen, eigenlijk is het enorm flauw en onbeleefd, vooral in crime city Cyberiƫ! Ook wij zijn bestolen geworden helaas. Gelukkig was een van ons oplettend genoeg om te constateren dat de gestolen producten in een andere winkel tegen spotprijzen de deur uit gingen. Wat doe je als je dat ziet?

Omdat de producten tegen dergelijk lage prijzen verkocht werden, hebben wij ze allemaal opgekocht en opnieuw in onze winkel gezet. We wisten op dat moment nog niet zeker wie onze dief was. In dit geval was het wel heel duidelijk, want de verkoopprijs van de dief was lager dan de kostprijs. Daarom raden wij altijd aan om de gestolen producten te zoeken bij andere winkels.

Wij hebben de buit teruggekocht in partijen. Na het voldoen van de laatste transactie kregen we direct een bekentenis gestuurd. “Zo, dat was het laatste van het gestolen waar.” Vreemd berichtje dachten wij bij ons zelf. Vooral omdat het afkomstig was van de burgemeester. Hij gaf direct toe dat hij de dief was. Heldenactie vonden wij persoonlijk!

Normaal gesproken reageer je wel anders als je waar uit je winkel wordt gehaald zonder te betalen, maar in dit verhaal konden wij alleen maar respect hebben voor de dief. De burgemeester biechtte op dat hij alle winkels zonder beveiliging geprobeerd had. Fijne burgemeester, dachten wij. Maar later vertelde hij dat het een les was. Het was een wake-up call, een waarschuwing.

Vooral om het feit dat hij al zijn daden later opbiecht, kunnen we hem niets kwalijk nemen. Sterker nog, we hebben er winst op gemaakt!

Wees dus gewaarschuwd voor diefstal! Dat was de boodschap. Wij gaan maar eens camera’s ophangen! Be warned!