Voorafje

Diverse landen hebben er een tumultueuze periode opzitten. Cyberië mocht zijn nieuwe politieke stelsel in de praktijk brengen, Ibisha Island heeft zijn kaart volledig leeg getrokken, en Digitalië kreeg een aantal keer een nieuwe koning. Alleen vanuit Virtua bleef het relatief rustig.

Cyberië heeft laten zien dat het nieuwe stelsel veel kwaliteit kan leveren: het onderwijs heeft een enorme impuls gehad, financieel ging het goed, en ook de rechtspraak heeft een aantal zaken zonder morren af weten te ronden. Het wetboek heeft een aantal noodzakelijke wijzigingen gekregen, die overigens ook zeer noodzakelijk waren. De High Council, die geacht werd met advies hieromtrent te komen, heeft tot op heden echter nog niet van zich laten horen. De kans dat dat gaat nog gebeuren, is klein.

In Ibisha heeft Tranqer met harde hand een planeconomie opgezet. Hij mag het eindresultaat waarschijnlijk omarmen – de periodewinst kan hem bijna niet meer ontgaan – hij gaat die winst niet meer als burgemeester zien. Het IC heeft hem afgezet vanwege misbruik van zijn burgemeesterfunctie door A. Banderas hardhandig aan de kant te zetten.

In Digitalië begon Switzisch als koning, opgevolgd door loco_tazz als koning, waarna Marcello Alvarez de kroon trachtte te claimen na het faillissement van loco_tazz, en uiteindelijk mocht Minimize zich kronen na een stemmen door de senaat. Die lijkt deze periode in ieder geval uit te gaan zingen.

Waar het alle landen voor de wind ging, zo dramatisch ging het met de High Council. Na het opstappen van The Minic volgde veel commentaar op de onzichtbare organisatie. Een zaak in de IC volgde, en het faillissement van zowel CIT als Sesam heeft de organisatie geen goed gedaan. Bleech en Rokta staan na een periode die begon met een prima start alleen aan het roer van deze organisatie, waarvan wordt gespeculeerd dat aan het einde van de periode een volledig nieuw team door Federal Government wordt geïnstalleerd.