F*ck Federalisme

De derde republiek, zo jong ze is, heeft in deze handelsperiode te maken gehad met politieke verstrengelingen. Terwijl de vulkaan volop aan het uitbarsten was kwamen de eerste verkiezingsresultaten naar buiten. Deze publiceerden een overwinning voor Le Vainqueur met 8 stemmen, het dubbele van zijn tegenstander Troel. Toch door 2 stemmen voorsprong op NLP werd Downgrade de grootste partij. Dit werd vervolgens weer gewijzigd in een overwinning voor NLP.

Toch duurde het niet lang vooraleer er discussie ontstond omdat er dan toch weer twee stemmen getoverd werden bij Ralgon. Zoals het een echte Federaal beaamt, maakten ze namelijk hun ‘fout’ goed en publiceerden in de club Fed Request de ‘echte’ verkiezingsresultaten. Daardoor had Downgrade zowel een meerderheid in het gouvernment als een vicepresident. Deze machtspositie was totaal niet gunstig, aangezien Troel telkens haar stempel er kon doordrukken en desnoods simpelweg mij vervangen.

Als president heb ik dan ook de adviezen gevolgd om de strijd aan te gaan en door te zetten. Ik heb nooit conflict gezocht, gewoon tegen gewerkt. Ik heb altijd de 8 stemmen die me toe vertrouwd waren verdedigd. Jullie wilden vooruitgang, geen bureaucratie. Jullie wilden activiteit, geen passieve politieke muizen. Als liberaal geloof ik in het individu en als nationalist hou ik van mijn woonplaats. Waarden waar ik voor stond, vrijheid en burgertrots werden onmogelijk gemaakt door een bewust opgezette bureaucratie. Deze bureaucratie is geschikt voor marionettenregeringen, bediend door Federal Government.

Ik legde met die reden dan ook mijn functie neer. Een president dient als nationale leider onafhankelijk te zijn, enkel gebonden aan de gewenste vooruitgang van zijn burgers. Ik zal niet buigen, noch slikken.

Na twee verbrandde soepen heb ik het wel zo’n beetje gehad met klantvriendelijkheid. Waarom geven we weer geld uit aan Miniconomy? Om het spel te steunen in deze moeilijke tijden? Het antwoord hierop is zeer eenvoudig. Het spel verkoopt niet meer genoeg in 2016 en dat weten we allemaal. Dit spel dateert uit de zero’s en daar is het mooi blijven hangen. Buiten wat nostalgische geesten trekt het spel dan ook geen nieuw publiek meer aan.

Dat men in het decennium van de smartphone nog altijd het spel niet op je mobiel kunt spelen is vrij achterhaald. Het vertragen en eigenlijk gewoonweg beheren van spelers hun bijdrage remt het speelplezier. Federalisme is een godsdienst, en degene die het aanhangt beweert dat de Federals goden zijn.

Stupidity is doing the same thing over and over again, and expecting different results.