Leegstand van huizen

Waar een paar handelsperiodes geleden er nog een echte explosie van wolkenkrabbers was, is de bezettingsgraad deze handelsperiode danig gezakt. We schetsen de situatie even.

Toen een beroemd architect met het idee op de proppen kwam van het bouwen van huizen en appartementsblokken om de lokale populatie toch een beter onderkomen te geven, ontstond er een nieuw type van handelaars. De vastgoedgiganten die hoge torens gingen bouwen. Niet alleen waren deze interessant voor de Cyberische inwoner, maar werden ze naderhand ook een must voor de betere handelaar. Want banken hadden besloten dat je voor het openen van een bankrekening ook in een huis of appartement moest wonen.

Verder ontstond er nog een nieuw fenomeen dagjestoeristen werden weektoeristen, wat de economie alleen maar ten goede kwam en de kortverhuur van accommodatie ook bevorderde. Maar om een nog onbekende reden neemt de bezettingsgraad van deze laatste groep enorm af waardoor de gedraaide omzet voor de vastgoedgiganten ook danig zakt, en er zelfs een verlieslatende business van maakt. Ik zag eerder deze week al een eigenaar op het dak van zijn 50 verdiepen tellende wolkenkrabber staan met zelfmoordneigingen.

Het laatste wat deze grooteigendombezitters nu maar willen is natuurlijk de opkomst van een leegstandbelasting, maar dit is waarschijnlijk alleen nog maar een kwestie van tijd voor de eerste burgemeester deze verordening uitschrijft. Hopelijk vinden de toeristen de weg snel terug en worden de echte wolkenkrabbers niet alleen iets voor wie de grootste wil hebben.