Basisprincipes van de Federatie

Basisprincipe van de Federatie is handel, en het moet handel blijven. Niet diegene die het meeste euro’s neerlegt. De top 5 handelaren die het meeste euro’s neerlegt, kan zich van de winst verzekeren. Een paar semi-actieve criminelen vinden die zich vervelen en hen de bails betalen, het is zo gefikst. Al moet je tegenwoordig om je van winst te verzeker al te vaak euro’s spenderen om alles geregeld te krijgen. De optie ‘schiet 100-200k van je concurrent af’ is nu wel heel erg dichtbij.

Basisprincipe van de Federatie is handel, en het moet handel blijven. Angst voor criminaliteit mag niet de bovenhand krijgen op de zin voor ondernemen. Een gewone handelaar hoort nu als een wantrouwige gek nu in een penthouse uit te loggen, elke keer hij zijn huis verlaat te vrezen. Een verantwoordelijke burgemeester hoort nu nog voor het kruit er is een ziekenhuis te bouwen en een leger officers in te huren.

Basisprincipe van de Federatie is handel, en het moet handel blijven. Terug naar de basis moet de Federatie toekomst geven, niet weg van de basis. De Federatie gaat erop achteruit, de nieuwe hordes leerlingen worden eerder gebruikt (lees: misbruikt) dan schakels te worden in een sociale economie. Criminaliteit injecteren als spelprincipe, zal hiervoor niet extra handelaren aantrekken. Meer zelf, een nieuwe handelaar heeft gelukkig een beschermde status, maar als de kans bestaat dat hij 2 perioden lang handelt, moet hij ook al met angst de straten op. Als men crimineel wil worden, zijn er voldoende alternatieven. Veel gewone handelaren stoppen ook met het handelen nadat ze met teveel crime geconfronteerd waren.

Basisprincipe van de Federatie is handel, en moet handel blijven. Na kunstmatige handelspogingen nu ook kunstmatig crime stimuleren. De toeristen die producten verkopen hebben de handel reeds proberen stimuleren. Investeringen in torenbouw doet de handel evenzeer floreren, hoewel het zeer kunstmatig is. Nu wordt er een derde kunstmatige tool aan toegevoegd, die zelf niets met handel te maken heeft. Hoogstwaarschijnlijk als laatste strohalm om de Federatie interessant te maken. De laatste perioden zijn zinloze crimes weer fors toegenomen. Welke handelaar heeft afgelopen 4 perioden nog niet tegen een bom gelopen of nog geen ontploffing zijn de shop gehad. Door de 1% regel is naast zinloos bommen, nu ook zinloos schieten aantrekkelijk geworden op de top 5 handelaren. Bevoordeling of benadeling wordt zo nog moeilijker op te maken. Hoog tijd dat CBI optreedt tegen zinloze criminaliteit. Enkel criminaliteit met winstgevend oogmerk of criminaliteit met een reden mag getolereerd worden.

Basisprincipe van de Federatie is handel, overgoten door een sociale saus. Een rondje crimen kan heus wat plezier opleveren. 10, 20 misschien 50 bails erdoor draaien kan soms een effect of gevoel geven dat je wat hebt behaald. Deze roes is echter zéér tijdelijk. Een keer je er op los hebt gecrimed merk je dat je relaties kwijtspeelde of op zijn minst anders bekeken wordt. De sociale contacten zijn niet gebouwd op criminele activiteiten, maar op handelsactiviteiten. Back to basics moet het moto blijven dus.

Basisprincipe van de Federatie is handel. Het wordt wachten tot het kalf verzonken is en de onzin van de 1% regeling duidelijk wordt. Ik voorspel dat we niet meer dan een jaar nodig hebben eer het duidelijk wordt.