Vreemde taferelen bij de Mr. Miniconomy contest

Het is weer tijd voor de beruchte Mr. MC wedstrijd. Zoals gebruikelijk heb ik er weer van alles en nog wat op aan te merken.

Gezien het feit dat ik niks organiseer, mag ik er eigenlijk niks van zeggen van de organisator Tresias Aegirsson Daar trek ik me echter lekker weinig van aan.
Artikel 1 van het handboek zegt het volgende: Deelnemers zijn diegene die door een regeringsleider zijn gekozen om deel te nemen, in overeenstemming met artikel 2. Er kunnen maximaal vier deelnemers zijn. Wie zijn deze handelsperiode de regeringsleiders van de 4 steden? Voor Virtua zijn meerdere antwoorden goed, eerst viraxje, toen sesam en nu shady mouse. Ibisha heeft Leonardo_Alvarez als president.

Digitaliƫ heeft Minimize als koning, echter is die nog niet online gespot deze handelsperiode. Een kandidaat kon dus niet worden aangewezen voor de wedstrijd. Cyberiƫ heeft Tresias Aegirsson als president, waar heb ik die naam eerder genoemd? Tresias is namelijk ook de organisator en een jurylid. Is dat niet een beetje gek? Ja ik vind van wel, een organisator die zelf een deelnemer mag aanwijzen en daarnaast de andere kandidaten beoordeeld. Zijn objectiviteit komt op die manier in het geding.

Maar het wordt nog erger, hij stelt ook de andere juryleden aan. Het is dus voor Tresias erg gemakkelijk om de uitslag van de wedstrijd op voorhand al te bepalen.Dat zou allemaal niet zo erg zijn als het enkel om een symbolische titel zou gaan. Echter gaat get om een hoofdprijs van tenminste 100.000 ish en een extra toerist voor de volgende handelsperiode. Laatste keer kocht die toerist wel voor een ish of 200.000 bij de betere toeristen handelaar. Dat is dus niet niks.Daarnaast vind ik dat de kwaliteit van de jury bij bijna alle edities niet voldoende was. Zo was ik ook een keer jurylid, samen met 3 andere en Tresias en Federal Researcher. Enkel ik, Tresias en FER hebben iets beoordeeld. De scores die werden uitgedeeld waren toen zeer discutabel in mijn ogen. Ook andere edities had ik zo mijn vragen bij de beoordelingen van juryleden.Op het moment van schrijven zijn er drie juryleden, Tresias, FER en samurai02. Dat vind ik weer aan de lage kant. Zeker gezien het feit dat 1 daarvan een kwart van de deelnemers heeft bepaald.

Ik vind het initiatief van zulke wedstrijden hartstikke goed en ik weet ook dat Tresias liever iemand als organisator had. Ik heb dan ook respect voor hem dat hij er weer tijd in steekt. Echter blijf ik van mening dat het allemaal niet zo heel eerlijk verloopt.
Vermeend onrecht heb ik het altijd moeilijk mee.En dan tot slot de rare opdrachten, nu is er een opdracht waarbij je bepaalde cijfers in je omzet moet hebben. Het tijdstip van deze omzet is onbekend, dus het draait om mazzel hebben. Ik zie niet in hoe dat toegevoegde waarde heeft.