Motie tot aftreden mayor Roebelarendsveen

Lange tijd zag het er naar uit dat ik deze week geen politiek stukje ging kunnen schrijven omdat er een doodse stilte heerste in het bestuur van ons land. Zelfs de kan met koffie was koud en 3 dagen oud.

Maar plots was er een hoop tumult rond het gouvernment. Een grote groep mensen verzamelde ronde de gouverneur van Roebelarendsveen. Deze had net een motie van aftreden ingediend tegen de mayor van zijn stad. Dit was in tijden niet meer gebeurd. De gouverneur beschuldigde zijn mayor van het handelen in eigenbelang als mayor ipv het handelen voor zijn stad. En gaf hiervoor als voorbeelden de lage exportprijzen die onder de gangbare marktprijzen in de winkels lagen, parkjes alleen op eigen kavels aanleggen, BTW restituties die voortdurend de 999ish raakten…
Om een reactie van mayor Jackot zelve heb ik spijtig genoeg niet meer kunnen vragen, want kort na het voorval is deze het slachtoffer geworden van meerdere bomaanslagen waardoor hij failliet verklaard werd. Wat we wel weten is dat Jackot geen onbeschreven blad is in ons land. Zo werd hij in de vorige handelsperiode nog afgezet als officer vanwege misbruik maken van zijn functie en werden er door andere inwoners nog andere beschuldigingen naar zijn hoofd gezwierd.
Hierdoor is hij ook niet officieel afgezet vanwege de motie. Maar moest gouverneur el-capo wel opzoek naar een nieuwe mayor. Hij besliste om de functie zelf op te nemen en het ambt uit te voeren. Hierdoor is er wel weer een stoel vrij gekomen in het bestuur van ons land. Deze zijn naastig op zoek naar een nieuwe gouverneur voor Roebelarendsveen wat duidelijk geen makkelijke opdracht lijkt. Maar het is niet de enige lege stoel in het land. Ook de rechtelijke macht kampt met een personeelstekort. Zo zijn ze nog steeds opzoek naar een 2de rechter voor de rechtbank welke volgens de wet opgelegd is. Wij wensen onze regering veel succes met het zoeken van beide kandidaten. Indien dit niet snel lukt lijkt ons politiek landschap een magere toekomst tegemoet te gaan.