Invalbeurt

Stakingen bij de drukkerij? De inkt is op wegens te kort aan olie in Kronenburg? Waar blijft toch de krant? Vragen die trouwe lezers van deze krant zichzelf vast en zeker hebben gesteld. Rats!, de eindredacteur, is al enige tijd spoorloos. Na een tijd van vermissing, werd door de politie in Digitalië een lijk gevonden dat verdacht veel weg had van hem. “Failliet geschoten” was het oordeel van de lijkschouwer.

De lezers van de krant en de auteurs van stukken keken echter nog altijd reikhalzend uit naar een nieuwe editie. Sommige van hen namen kortgeleden het initiatief om op zoek te gaan naar de sleutel van het kantoor van onze eindredacteur. Na een lange zoektocht, werd deze gevonden en aan mij overhandigt. Ik mocht weer het kantoor binnen van de eindredacteur. Enkele voorgangers van Rats! zullen jaloers zijn. Het kantoor heeft enkele grote veranderingen ondergaan. Waar er vroeger alleen een typemachine stond, was deze tegen de tijd dat ik aan mijn eindredacteurschap begon, al vervangen door een vrij lompe computer met een verouderde versie van MOS. Tegenwoordig staat er een hypermoderne laptop met de allerlaatste versie van MOS.

De Federale Overheid heeft goed geïnvesteerd in The Miniconomist. En dat is maar goed ook. Auteurs worden tegenwoordig veel beter betaald en dat werpt zijn vruchten af. Onder andere Desmalen heeft een vast kantoor gekregen in het gebouw van The Miniconomist en ook freelancers krijgen tegenwoordig honderden I-shells meer.

Organisaties als deze krant vormen het kloppend hart van onze federatie. Uiteraard is onze federatie een handelsfederatie, maar zonder sociale activiteiten zou de federatie al lang ingestort zijn geweest. Een invalbeurt is dus noodzakelijk. En dat doe ik graag.