Een dag uit het leven van de president

Vele inwoners van onze Federatie denken dat president zijn niet meer is dan 400 I-Shell per dag verdienen om niks te doen en ik zal niet ontkennen dat sommige van mijn voorgangers ook er zo naar werkten. Door het neerschieten van de verkozen president martijn5 kwam ik voor de 2e maal op rij zo aan het bewind van Cyberië.

Maar ik neem jullie met plezier even mee op stap door een dag als President van dit land. Zo begin ik mijn dag vroeg in de ochtend in het gouvernment waar ik met mijn het kabinet samenzit en de situatie van de dag bespreek. Maar waar we ook werken aan nieuwe wetsvoorstellen, het aanstellen van een nieuwe burgemeester voor Roebelarendsveen en vandaag de dag ook de crisis in Zwollar bespreken. Met een vooruitkijk op de volgende handelsperiode zullen we ook kijken hoe we politiek weer aantrekkelijker kunnen maken zodat het kabinet volzet kan zijn en geen lege stoelen bevat.

Rond 10 uur begeef ik me dan naar het achterkamertje om naar meningen, klachten en aanvragen van onze inwoners te luisteren en deze zo spoedig mogelijk te behandelen. Eén van de discussies die we hier momenteel voeren is noodzaak om wat aan het diplomaonderwijssysteem te doen. Want tijdens deze periode hebben we spijtig genoeg nog geen enkel diploma kunnen uitreiken omdat niemand slaagde voor zijn examen. Samen met examinator Troel probeer ik ook zo veel mogelijk examens af te nemen zodat er weer meer mensen met beroep zijn in Cyberië, want daar is vandaag een immens tekort aan. Ook deze examens plaatsen en nakijken neemt een stuk van onze dag in.

Verder zorgen we er op de financiële dienst natuurlijk nog voor dat subsidies en salarissen/vergoedingen uitbetaald worden maar daar lijkt iedereen goed van op de hoogte te zijn. Hiernaast is er nog het beheer van beide rechtbanken maar vermits de meesten van ons in vrede met elkaar leven hangen de spinnenwebben reeds aan de muur. Dit betekent natuurlijk niet dat we de nationale veiligheid niet in de gaten moeten houden en indien nodig zelf officers in dienst nemen, maar tot op heden is het rustig gebleven al kunnen we daar voor ieders veiligheid weinig details over prijsgeven.

Naast dit binnenlandswerk zijn er ook nog de internationale betrekkingen met Digitalië, Ibisha en Virtua. Hier had een muis eerder deze week een olifant gebaard, maar deze plooien lijken weer glad gestreken. Aangaande andere internationale betrekkingen heb ik eerder deze week ook nog een brief geschreven naar Federal Government waar ik momenteel nog niet meer details over kan prijsgeven. Maar door hen word ik ook wekelijks nog gecontacteerd om het één of ander te bespreken.

Tot slot vindt ik het als president ook belangrijk om de bevolking in te lichten over bepaalde zaken en vandaar vind ik het schrijven van een artikel in The Miniconomist hier een goede methode voor.

U ziet: een president heeft dus echt wel wat werk te doen als hij zijn job serieus wil nemen maar tussen al deze taken ben ik blij om met jullie nog een praatje te maken in één van onze mooie winkelstraten als jullie daar nood aan hebben.

Uw President

desmalen