Cyberië heeft onverwachtte presidente

Na het tellen van de stemmen aan het einde van de voorbije handelsperiode, had A Lontra de meeste stemmen voor het presidentschap. Maar doordat deze reeds verkozen was als mayor van Zwollar, kon hij geen president zijn. Hierdoor moest een andere inwoner als president aangeduid worden. Het zou logisch klinken dat dit de persoon met het tweede meest aantal stemmen zou worden, zijnde The Minic. Maar door een hiaat in de Cyberische wet was dit niet zo.

De raad van Cyberische mayors werd op een geheime locatie bij elkaar geroepen om te beslissen wie de volgende president van Cyberië zou worden. Door de pers werden verschillende kandidaatsnamen gespuwd, maar de 3 mayors veranderden regelmatig van vergaderadres zodat zij onvindbaar waren voor de lokale media. Tijdens deze vergaderingen passeerden meerdere kandidaat-presidenten de revue. Maar toch werd op het einde van de rit en na veel debatteren gekozen voor Plastic dame. Voor velen een verrassende keuze, maar niet voor de raad van mayors. Plastic dame heeft reeds een lange reputatie en leek ons geschikt voor deze functie, ook al was zij niet diegene met de meeste nationale politieke ervaring.

Maar per vandaag lijkt nog niemand spijt te hebben van deze keuze. Het politiek systeem draait opnieuw, met reeds 2 nieuwe gestemde wetsvoorstellen, aangestelde rechters, een draaiend onderwijssysteem. Dat al deze instellingen hun werk naar behoren deden is reeds een aantal rondes geleden.

We willen onze presidente dan ook verder succes wensen in deze ronde waarin zij door sommige tegenkandidaten al op voorhand afgeschreven werd om het lang uit te houden als presidente