Aanstelling vicepresident is moeilijker dan gedacht

Nadat eerder deze week vicepresident jackot failliet geschoten werd zat het kabinet van Cyberië opnieuw met de handen in de haren. Door de huidige wetgeving was het alleen maar mogelijk om Oom Frank aan te stellen als nieuwe vicepresident. Maar door het ondergedoken leven van deze was hij quasi onvindbaar en viel het budgettaire systeem van Cyberië opnieuw plat. Dit reeds voor de 2de maal deze handelsperiode, wat de nationale economie niet helpt.

Maar door het weten van aanpakken van onze presidente is dit euvel na een paar handelsdagen alweer verholpen. Na overleg met hogere instanties heeft zij momenteel het recht om het overheidsbudget te beheren en de gemeentes en hun inwoners van subsidies en gelden te voorzien.

Ook is er ondertussen voor beide begrotingsproblemen reeds een oplossing gevonden. Zo is het vanaf de volgende handelsperiode weer toegestaan om de Cyberische steden te voorzien van een opstartvergoeding van 30.000 ISH voordat de begroting is goedgekeurd. En verder is er ook reeds een voorstel gestemd om bij inactiviteit van een vicepresident of kandidaat vicepresident deze te kunnen overslaan/ontslaan uit de functie van vicepresident.

Door de drukte die er momenteel heerst in Cyberië op politiek vlak is onze presidente nog zwaar op zoek naar een geschikt kandidaat vicepresident voor het vervolg van deze handelsperiode. Ik zou zeggen kandidaten meldt u bij onze presidente!