Verkiezingsproblematiek

Verkiezingen! Altijd spannend, wie gaat volgende handelsperiode jouw stad en jouw land besturen? Misschien jij zelf wel. Toch is er nog iets mis met de verkiezingen.

Gouden tijden waren dat. De tijd dat er nog TMC-Debatten nodig waren om duidelijk te krijgen wat iedere politicus nou precies wilde gaan veranderen. Tegenwoordig lijkt dat niet meer van toepassing. ‘Standpunten? Kun je dat eten?’ is de gedachten van veel politici. Eeuwig zonde eigenlijk dat dat niet meer van belang is. Hoe zouden we dat terug kunnen krijgen?

Simpel, de verkiezingscomputer moet worden aangepast. Niet meer statische lijstjes waar je een bolletje invult, maar waar je ook echt standpunten terug kunt lezen. De prestaties van de door jouw gekozen politicus van de afgelopen handelsperiode zouden wat mij betreft ook wel getoond kunnen worden. Waar heeft welke politicus op vóór gestemd en waar juist op tegen?

Bij de lokale verkiezingen zijn van belang de statistieken van de stad. Laat die dan ook zien, zou ik zeggen. Hoe meer informatie, hoe beter je een keuze kan maken. Nu lijkt het namelijk alsof de verkiezingen een populariteitsverkiezing zijn en niet gaan over wie de beste plannen heeft.