Handelen met schuilnamen

Handelen onder verschillende namen, sommige zijn er erg gedreven in, anderen hebben het liever totaal niet. Toch zou het niet eens zo gek zijn om het door iedereen te laten doen. Het zorgt namelijk voor een impuls aan aantal spelers. Stel dat Piet ook mag handelen als Piet Junior. Dan kan hij opeens zowel hout, zagen en scheppen handelen als ijzer handelen. Ideaal voor een minder actieve stad.

Uiteraard zijn er de nodige nadelen aan het algemeen toestaan van handelen met meerdere namen. Je kunt jezelf helpen en dus een stuk eenvoudiger valsspelen. Om dat tegen te gaan is momenteel de regel: Je mag met meerdere namen handelen maar niet in dezelfde steden. Dat is prima, maar toch zou die regel afgeschaft moeten worden. Om de doodeenvoudige reden: Activiteit. Je houdt de technische restricties als het niet kunnen kopen bij je andere naam in stand en stelt een maximum in van twee namen. Veel meer is niet te doen ook, spreek ik uit ervaring. Het is overigens sowieso lastig om met twee namen actief te handelen op hetzelfde moment.

Als je handelen op deze manier wat soepeler beoordeeld, geldt dit dan ook voor de politiek? Ja, dat wilt de auteur wilt. Vast een gedachte die een beetje politiek-actieve handelaar vast meteen had bij het lezen van die vraag. Toch is die gedachte onjuist. De auteur heeft tijdelijk een tweetal politieke functies kunnen uitvoeren, te weten Vicepresident van Cyberiƫ en burgemeester in Ibisha. Dat zorgt voor belangenverstrengeling waar je niks aan hebt, dus dat moet gewoon verboden blijven. Wat wel mogelijk moet zijn is het kunnen combineren van functies: President en burgemeester, Consul en burgemeester, enz. In Ibisha gebeurt dit maar al te vaak. Dat is ideaal, minder handelaren hoeven zich met politiek bezig te houden en kunnen zich actiever richten op de politiek. Dat maakt de politiek wellicht minder leuk, maar dat is van tijdelijke aard. Zodra de handelsactiviteit omhoog gaat, komt politiek vanzelf.