Vrouwen aan de politieke macht in Cyberië

Na technische problemen met de stemcomputers tijdens de vorige verkiezingsrondes deden de nieuwe exemplaren het deze keer wel. Op gebied van mayors viel er in Cyberië helemaal geen verassing uit de bus, A Lontra, Troel en Plastic dame zijn op post gebleven en zetten hun harde werk nog minimaal één handelsperiode verder.

Op gouverneursgebied viel er wel een verassing uit de bus. Na een tijd van afwezigheid in ons land won lindapinda86 overduidelijk de verkiezingen waarna zij ook de logische presidente van dit land werd. Zij maakte al snel haar beleidsideeën bekend en vroeg aan de kandidaat vice-presidenten en gouverneurs hun mening hieromtrent. Enkelen van hen deden dit waarna de formateur haar bestuur bekend maakte.

Ons kabinet had het tot hiertoe vooral over het budget wat ondertussen is goedgekeurd, verder wordt er momenteel stevig gedebatteerd over het overheidsonderwijs systeem en het Cyberische onderwijssysteem. De meningen hieromtrent zijn verdeeld binnen Cyberië. Waardoor het nog maar afwachten wordt welke richting dit uitgaat. Al wijzen de stemmen momenteel vooral richting het overheidssysteem i.p.v. het lokale Cyberische systeem. We kijken reikhalzend uit naar de finale uitkomst hiervan.

Verder is er momenteel nog maar weinig activiteit in politiek Cyberië maar wat niet is kan nog komen. Wel ontbreekt de rechtbank nog, hopelijk wordt onze presidente hier niet op afgestraft.

Maar wat vooral opvalt, zoals je hierboven reeds kan lezen, uit de verkozen namen, zijn het aantal vrouwen in de Cyberische politiek. Van de hoofdfuncties is er nu 75% bezet door vrouwen. 2 mayors & een presidente. Hebben zij de macht gegrepen en moet A Lontra straks gaan oppassen dat hij zijn post tijdens de volgende verkiezingen niet kwijt geraakt aan ik_zwollartje en zo het land volledig bestuurd wordt door vrouwen?