No limit round: implicaties

Feds laten spelers grenzen aftasten & maken het het CBI moeilijk.

Wat normaal gezien enkel toegelaten is tijdens tussenrondes, staan de Federals deze handelsperiode toe voor de achievement hunters. Bij de aanvang van de handelsperiode kwamen de Federals met volgende aankondiging: Komende ronde is een (voorlopig) eenmalige speciale ronde! Er mag namelijk voor achievements worden gespeeld! Bevoordelen is echter nog steeds niet toegestaan. Happy achievement hunting!”

Men mag dus verlies maken om achievements te halen, terwijl in normale rondes achievement hunting steeds winstgevend moet zijn.

Waarom deze keuze?

Diverse bronnen van de redactie spreken zichzelf tegen waarom de Federals voor zo’n no limit round kiezen. Een willekeurige oplijsting, we verwachten dat onze lezers zelf kritisch genoeg zijn om te oordelen welke reden het meest correct lijkt:

  • Na twee rondes met bloedige crime, hopen de Federals dat de handel extra stimulansen krijgt om het aantal uitgegeven credits hoog te houden.
  • Het CBI is met verlof, dus de Federals willen op deze manier de achievement hunters een pleziertje gunnen.
  • In de volgende tussenronde staat achievement hunting centraal, waardoor de Federals via de no limit ronde ideeën willen opdoen.
  • Er zijn nieuwe CBI-experts deze ronde. De Federals willen op deze manier het CBI testen.
  • Er is geen reden, de Federals wilden de spelers gewoon plezier gunnen.

Wat steken de achievement hunters allemaal uit?

De grens van verlies maken & bevoordelen is duidelijk verschoven, er mag meer. Desalniettemin blijft de grens er wel liggen, vooralsnog is het onbekend waar deze exact ligt. Extra goedkoop verkopen zodat er meer geproduceerd kan worden. Extra duur verkopen zodat er budget is voor extra achievement hunting. Omzet verhogen door producten herhalend aan elkaar te verkopen. Extra mv’s bouwen, ongeacht het uit kosten geraakt of niet. Crimen zonder winstoogmerk. Verlieslatend torens bouwen.

Wie zijn de top achievement hunters?

Creativiteit alom, vanzelfsprekend met Marcello Alvarez voorop en Gelaarsdekat die graag mee profiteert. Marcello gaf al aan dat we naarmate de ronde vordert nog enkele verrassingen mogen verwachten. Gelaarsdekat bouwt daarentegen verlieslatende basiskamer torens, maar is nog onzeker als hij zal verder bouwen. De derde achievement hunter, The King 2, liet aan de redactie kort weten dat hij zeker mee blijft doen voor de achievement, maar grenzen van cheaten liever niet wil opzoeken. Ook niet gedurende de no limit round. Hij produceert gewoon zeer goedkope pompen.

Suggesties van de redactie

Heb je een half miljoen en ga je niet voor winst? Start dan 40 mv’s en haal de mv-achievement binnen. Handel je een exporteerbaar product? Exporteer dan met verlies. Pompen aan 1 ish exporteren lijkt ons geniaal. Bouw in week 3 kleine torentjes van 4 hoog, dat bespaart je telkens de kost van 5 draaiers. Bouw de mate van verlies dat je oploopt op tot einde van de ronde. Enerzijds zodat je geld genoeg hebt om de hele handelsperiode te hunten. Anderzijds heb je op deze manier al je geld hebt uitgegeven en in de achievement race hebt gestopt.Hunt samen met andere spelers. Als je er niet alleen voor staat, bereik je meer.

Conclusies

De grens van bevoordeling is altijd moeilijk te trekken. Maar in een ronde als deze lijkt het nog moeilijker. Diegene die een gooi doet naar rondewinst pikt ook wel zijn achievement mee, maar gezien uit vrees van de tegenstand zullen ze zeker geen verlies maken of inboeten in hun marges. Wat als een achievement hunter nog 10 mv’s start in week 3, is dat dan bevoordelen? Wat als hij er 40 maakt? We zijn blij dat we met de redactie de keuze niet moeten maken, maar beseffen dat het CBI een moeilijke taak krijgt. Voor de achievement hunters hopen we natuurlijk dat het CBI geen taken krijgt!