Toren van Babel

In de strijd om de hoogste toren (is dat nou specifiek iets voor heren?) gingen Podje en Mjello redelijk gelijk op. Tot het moment dat Podje wel de toren wilde uitbreiden, maar er geen nieuwe kamers verschenen. Een klein beetje onderzoek liet zien dat hij, net als marcelbuter eerder, het toppunt van de torens bereikt had. Ook Mjello heeft inmiddels dezelfde hoeveelheid kamers kunnen bouwen.

De vraag blijft: waarom ligt de max op 3285 verdiepingen. Daar zijn verschillende verklaringen voor, een aantal zijn hieronder weergegeven:

-de database kan simpelweg niet meer aan dat zoveel verdiepingen;
-torens die hoger zijn dan zoveel verdiepingen zijn bouwtechnisch niet meer veilig te noemen en hebben meer kans om in te storten;
-Wouter is bang dat de toeristen die bovenin de toren zitten, te dicht bij komen en heeft daarom handmatig voor deze verwarring gezorgd. Hij werd hierbij geinspireerd door de Toren van Babel uit de tijd van de bijbel. Of het het gewenste effect heeft gehad is niet duidelijk, Mjello lijkt steeds beter te worden in het Nederlands 😉 (it’s a complement Mjello!)

Zelf een andere (lees: leukere) verklaring voor de max van 3285 verdiepingen? Laat het de redactie weten!