De teneergang van Guilderland

Het ooit zo rijke Guilderland is in de nieuwe handelsperiode volledig van de kaart gevaagd. Coinville is uit het as herrezen en Fortuna is begonnen aan de tweede handelsperiode op gelijkwaardig niveau als vorige periode. Opnieuw een scherpe handelsanalyse in deze prachtige Federale gazet staat voor u klaar.

Guilderland liet menig ronde de overige land(en) ver achter zit wat betreft de sterkste handelaren. Echter in deze nieuwe handelsperiode zijn de rollen omgedraaid en zitten inwoners van Guilderland aan de bedelstaf. De ronde begon stroef en zelfs op de eerste dag kwam er een ware rooftocht op de portemonnee van A Lontra die vorige handelsperiode nog als winnaar uit de bus kwam. De vermeende dader, gelaarsdekat die blijkbaar enig wrok koesterede over de afgelopen handelsperiode en daardoor een aangepaste strategie koos.

Echter hebben banken, ook voor inwoners van Guilderland, geen begrip voor criminelen. Kun je je rekening niet betalen, dan is het een kwestie van bankroet en volgende keer opnieuw proberen. Dit gebeurde al snel nadat gelaarsdekat werd aangemerkt als crimineel. De 1.27 voor energie viel niet in de goede aarde bij menig inwoner en al snel vielen er schoten. 18 in totaal bleek voldoende te zijn om gelaarsdekat het faillissement in te jagen.

De resterende handelaren handelen rustig door, echter was het tot op de tweede handelsdag pas dat er activiteit waargenomen kon worden, namelijk de eerste MV, daar waar er op datzelfde moment in zowel Fortuna als in United Blingdom al drie MV’s waren opgericht. Al met al, lijkt het zich nog niet fantastisch te ontwikkelen in Guilderland.

Coinville gaat wel enorm goed. De handelsgeest is losgeslagen, hoewel handelaren wel iets te veel op hun geld zitten. Tyc00n en Oscar zijn beide op koers om de ronde te gaan winnen, echter heeft Oscar al menige schoten kunnen inkasseren. Beide heren schijnen te veel op hun geld te zitten waardoor de economie in Coinville niet op volle toeren draait.

Post navigation