Het mysterie van de verlopige uitslag

Elke handelsperiode sluiten we af met de rondeuitslag. Dat is deze periode voor het eerst in 203 ronden anders. Na deze handelsperiode is het kantoor van de federale overheid gesloten wegens de aanslag op Plastic Dame van afgelopen nacht. De handelaar in kwestie heeft afgelopen nacht flinke shcade opgelopen door een reeks aanslagen welke gepleegd zijn. Maar wat voor de Federale overheid deze situatie nou zo speciaal maakt?

Een korte terugblik in de tijd laat verschillende aanslagen zien; de aanslag op Fortuna in handelsperiode 202, de aanslag op gelaarsdekat én iets eerder, de aanslag op de schrijver van dit artikel. In geen van de gevallen was er bij de Federale overheid dermate grote commotie dat hele straten werden afgesloten; er was ook weinig reden toe, life went on. Én dat zou nu niet heel veel anders moeten zijn.

Federal Director gaf eerder een verklaring dat de verschillen enorm groot waren geworden, geen enkele reden om niet de voorlopige uitslag al te publiceren, zoals in de voorgaande 202 handelsperioden is gebeurt. Normaliter was het pas op maandag avond dat de uitslagen definitief werden, en soms zelfs pas op dinsdag.

Dat er iets dwars zit bij de Federale overheid, dat blijkt wel uit de gegeven verklaring, maar de grote reden ontbreekt? Zijn er zaken gebeurt die niet mogen? Zijn er acties ondernomen die niet door de beugel kunnen? Volgens insiders is dit niet het geval, hoewel er door een kleine groep flink gelobbyd word om nieuwe regels te introduceren én mogelijk zelfs met terugwerkende kracht.