Cyberië blijft een ramp

Auteur: dj ricky

Cyberie is politiek nog steeds niks veranderd de afgelopen week. Het kabinet blijft veranderen en het parlement blijft elkaar pesten. Gelukkig gaat het in de handel nog steeds prima en de burgers hebben op het handelsgebied niks te klagen.

“Hoe zal ik beginnen met schrijven?” zat ik te denken toen ik dit artikel schreef, want er is nog steeds niks veranderd. Cyberië is nog steeds een ramp op politiek gebied. Zo is er binnenkort alweer een nieuwe president. Dat is voor Cyberië alweer de 4e president. martijn5 had in de club Federal Communications verkondigd om het presidentschap op te geven omdat hij niet goed zou kunnen opschieten met de FU. Ron Steven zou volgens martijn5 de nieuwe president worden omdat hij dat juist wel goed kon.

Nog voordat Ron Steven president kon worden werd hij alweer afgeschoten door vermoedelijk Digitaliaanse pistolen. Miquel Alvarez zou dan de nieuwe president worden.
Ook in het parlement gaat het weer slecht. De Cyberische kleuterpolitiek blijft doorzetten. Zo zijn er weer allemaal positiewisselingen. Inactieve parlementsleden zijn eruit geknikkerd en nieuwe parlementsleden zijn aangesteld, er zijn zelfs parlementsleden die vrijwillig ontslag nemen omdat ze op deze manier niet meer verder willen gaan.

Ook heeft het parlement een Motie van Aftreden tegen burgermeester van Roebelarendsveen Rednax ingediend. Dat was omdat Rednax een verordening had ingediend die wapens in Cyberië legaal zou maken. Rednax reageerde hier geïrriteerd over. Een Motie van Wantrouwen is namelijk een advies aan de Federals om een burgermeester af te zetten, maar hier zou het parlement geen macht voor hebben. Ook de nieuwe burgermeester doet het niet al te best. Er is nu al een Motie van Aftreden tegen PrivaatRecht (de nieuwe burgermeester van Roebelarendsveen) door het parlement omdat PrivaatRecht inactief zou zijn. Wie nu de burgermeester wordt is nog niet bekend.

Gelukkig gaat het met de handel een stuk beter. De toeristen kopen lekker in en de staatskas zit vol. De steden krijgen meer geld binnen dan dat ze uit kunnen geven. Er wordt verder niet echt veel gehandeld maar het gaat toch wel goed bij de meeste handelaren.
Ik hoop dat ik volgende editie een beter stukje kan schrijven over de politiek.