Vervolg: Bankieren is een vak!

Auteur: Redactie

Officers gaan de komende dagen de financi�le huishouding van diverse banken controleren. Banken met negatieve saldos worden vanaf woensdag failliet verklaard. Om dit te voorkomen kunnen zij alsnog een lening aanvragen bij DCB of het aantal spaarders proberen te verhogen. In het laatste geval neemt de kredietwaardigheid af en zullen Officers hier en daar een reprimande moeten geven. Als richtlijn geldt dat het totale uitgeleende bedrag gelijk aan of groter dan het totale gespaarde bedrag moet zijn.

Ongeruste spaarders kunnen ervoor kiezen hun spaargeld voor woensdag op te nemen. Indien zij hun geld op de bank laten staan en de bank gaat failliet, dan volgt er een procedure waarbij het bankgebouw en bezittingen geveild worden. Zover mogelijk worden spaartegoeden hiermee uitgekeerd. Bij het selecteren van een spaarbank kunnen spaarders letten op de rentepercentages en de status van een bankier. Eventueel kan navraag worden gedaan bij een Officer.

Bankiers zelf lijken hun handen al vol te hebben aan de beoordeling van de kredietwaardigheid van leningaanvragers. Ook zij kunnen hierbij letten op statussen. Binnenkort kunnen ze de status van een leningaanvrager makkelijk checken. Aanvragen van Criminals worden automatisch afgekeurd. Statussen hoger dan Citizen kunnen gezien worden als zeer kredietwaardig, omdat de kans dat deze aanvrager geldverschaffer aan een farm is, zeer klein is.

Medewerkers van DCB verwachten binnenkort nog een probleem voor de snelle jongens uit de bankwereld: bankberovingen. De bedragen zijn nu te laag, het is niet rendabel om nu een overval te doen. Maar zodra de saldi hoger worden zullen criminelen deze methode zeker niet schuwen. We raden iedere bank aan een alarminstallatie te plaatsen en als het kan zelfs twee. Het is duidelijk: bankieren is een vak wat voor snelle jongens niet weggelegd lijkt.

Leave a Reply