Raadsel omtrent Ibisha Island

Auteur: Tresias Aegirsson

Den Haag – Naast de nucleaire top en de ingelaste G7-top, was er een geheime bijeenkomst van de VN Veiligheidsraad in Den Haag. Als eindredacteur van deze krant, had ik de bevoegdheid om tijdelijk af te reizen naar Den Haag om daar verslag te doen van deze geheime bijeenkomst. Onder strenge beveiliging van een aantal CBIers, kwam ik daaraan. Hieronder is een gesprek te lezen tussen de Groothertog van Luxemburg Hendrik en Ban Ki-Moon.

H: We moeten het echt hebben over Ibisha. We kunnen het niet laten gebeuren dat een land uit dezelfde Federatie, een ander land overneemt. Dat kan gewoon niet, straks gaat Californië nog Texas overnemen bijvoorbeeld. Wat moeten we doen?
B: Ja, ik vind de situatie in Miniconomy schokkend, maar echt ingrijpen kunnen we nog niet. Het zijn alleen juridische flodders die zijn gemaakt, nog niks schokkends is gebeurd.
H: Dat zal niet lang meer op zich wachten, u moet wel weten dat bronnen rond de Virtuaanse regering melden dat ze een oorlog aan het voorbereiden zijn, naar aanleiding van de aanslag op de President, theovenman, mogelijk gaat het dus verder escaleren.
B: Dat klopt. Ik heb al een aantal veiligheidsadviseurs richting de Federatie gestuurd. Ik verwacht binnenkort een uitgebreid rapport over de situatie in de Federatie op mijn bureau. Dan kunnen we wellicht meer zeggen.

Op dat moment werd er iets gezegd wat ik niet begreep, een aantal minuten later was ik in een hotelkamer. Het leek erop dat ze niet langer wilden dat ik meeluisterde. Kort voor mijn vertrek uit Den Haag, kreeg ik nog wel een briefje met de volgende tekst:

“Ibisha Island will change anyway. It might be good though to let Virtua change it, but ask Franklin Ibisha what he wants. I guess we can trust him.” Er stond geen afzender op het briefje, maar de naam van de ontdekker van het eiland deed mij vermoeden dat het niet zo snel klaar zou zijn.

Hoe dit afloopt? We zullen het nog lang niet weten. Maar via deze krant wordt u op de hoogte gehouden.