Parlement in crisis

Auteur: Redactie

De emoties in het Cyberische Parlement zijn dusdanig hoog opgelopen dat alle LEF-leden collectief zijn opgestapt en ook Partymans WWBD besloten heeft het beleid van President James niet langer te respecteren. Beide partijen kunnen zich niet vinden in het recentelijk opgestelde en goedgekeurde Reglement van Orde en vinden het tijd voor nieuwe verkiezingen.

Nieuwe verkiezingen zullen er volgens de Overheid absoluut niet komen. Althans, aldus woordvoerders, niet na het opstappen van een partij die zich niet kan vinden in het beleid. Bij een parlementaire boycot van meerdere partijen wordt regeren onmogelijk en zullen er nieuwe verkiezingen uitgeschreven kunnen worden. De Overheid heeft vandaag de opvolgers van de opgestapte LEF-ers benoemt, maar deze gaven eensgezind aan niet in het Parlement zitting te willen nemen.

Mede daarom is door het hoogste Cyberische orgaan besloten om een spoedvergadering in te lassen om de situatie nog eens rustig door te spreken. De struikelblokken van beide partijen dienen zover mogelijk uit de weg geholpen te worden, opperde de Overheid in het drukke parlementsgebouw, waar sinds gisteravond heftig gediscussieerd worden door bijna het volledige parlement. Alleen de KPC hield zich opvallend stil. Priest_TK, Minister van Informatie en lijsttrekker van Leefbaar Cyberi�, nam het op voor President James en haalde uit naar Partyman. Partyman, je zou filosoof moeten worden. Jij bent degene die aan het zeuren is. Ik neem jouw woorden maar niet in de mond. Het enige wat je wilt is IMP saboteren. Er wordt namelijk WEL eerlijk gespeeld! Jij bent degene die er een probleem van maakt!

Partyman liet er ook geen gras over groeien. Hierbij dien ik een motie van wantrouwen in tegen de president. Reden hiervoor is dat deze president alles heeft gedaan om er voor te zorgen dat de situatie met LEF volledig uit de hand liep. Van onpartijdigheid is geen sprake! De verwachting is dat de motie het niet haalt, daar LEF zichzelf qua politieke macht buitenspel heeft gezet. Het lijdend voorwerp, James hield zich afzijdig en sloeg er wat juridische literatuur op na. Het zou zeer vreemd zijn als er verkiezingen gehouden moeten worden, omdat een partij opstapt. Dat is gewoon onzin, reageerde de President ge�rriteerd.

De vergadering die op dit tijdstip plaatsvindt moet meer duidelijkheid scheppen over de toekomst van de Cyberische politiek en de tegenstellingen tussen LEF en Improvement. Beide politieke partijen beschikken over een grote achterban met weinig interne strubbeling en spelen daarom hard tegen hard. De Overheid, die lang streefde naar een decentrale beleidsvoering en inmiddels ook wordt aangevallen op het gebied van objectiviteit, houdt zich vast aan het grondbeginsel van de Westerse politiek: democratie. Een daarom trekken LEF en haar medestanders voorlopig aan het kortste eind.

Leave a Reply