Het monument

Auteur: Luca Torelli

Het is weer een mooie septemberdag in El Peso toen ik naar mijn goeddraaiende winkel liep.
Nadat ik mijn radio had opgezet en enkele tientallen mensen met hun aankopen gepasseerd waren, hoorde ik toevallig een reclamespot over luchtballonvaarten. Ik noteerde het nummer dat ik hoorde en hield me terug bezig met mijn klanten.

Onder mijn pauze belde ik het nummer op dat ik eerder had opgeschreven. Ze hadden nog maar één ballon ter beschikking voor deze week en dat zou ook de laatste met een speciaal tarief zijn. Nuja, toen we op een omgehakte boskavel stonden en de luchtballon aan het opvullen waren ging ik ondertussen Daraw halen waaraan ik een verrassing beloofd had. Daarnaast had ik speciaal een Farmerrari gekocht om haar mee te nemen, want tot nu toe was ik met mijn driewielertje zeer tevreden. Boven in de lucht praatte ik gezellig met Dara en lachten we over van alles en nog wat. El Peso vloog langzaam weg, over de bossen, winkels en over de talloze kleine autootjes. Maar boven de valuta was de wind erg hevig en blies ons terug naar Digitalië.
Na een gezellige tijd met Dara op de luchtballon door gebracht te hebben, landen we op een verlaten weide. Maar in de verte hoorde we feestmuziek. Nieuwsgierig liepen we in de richting van de muziek en zagen we dat bijna de hele stad was bijeengekomen om een monument in te huldigen. Het feest duurde nog tot na middernacht en we beleefden met z’n allen nog een leuke avond.

Post navigation