De verkiezingen komen eraan!

Auteur: MaxiBlue

Het is al weer een maand geleden dat de partijleiders met klamme handjes zaten te wachten op de verkiezingsuitslagen. Met in beide handen een speech. Links eentje bij tegenvallende resultaten en rechts eentje voor de grote overwinning. Toen de uitslagen bekend waren, kon de partijleider van NEP zijn speech uit de rechterhand laten vallen. De uitslag was ronduit teleurstellend. Grote winnaars waren LiDe en PvdT.
De vulkaan begint echter al te borrelen en de eerste vluchten dreigen, in verband met aswolken, al gecanceld te worden. De eerste handelaren hebben hun winkels zelfs al dichtgespijkerd. Zaterdag zal iedereen de federatie weer verlaten om zich voor te bereiden op de chaos die een week later weer aangetroffen zal worden.
Er staat echter nog een belangrijk punt op de agenda: de verkiezingen! Zullen CAP, LiDe en PvdT hun aandeel behouden of zal NEP haar positie als grootste partij weer terug weten te winnen?
Nieuwkomer CH is in rap tempo gegroeid tot de grootste partij van Cyberiƫ. Een waanzinnige prestatie voor The Imperalist, welke nog niet zo lang actief is in de federatie. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen en CH mag rekenen op meerdere zetels. De grote vraag blijft natuurlijk of het volk vertrouwen heeft in de nieuwe partij en haar onervaren partijleider. Zijn plaats als parlementslid heeft The Imperalist al min of meer afgestaan. Hij heeft zichzelf namelijk onderaan de kieslijst geplaatst en kan daarom alleen nog met voorkeursstemmen in het parlement komen. Als CH de meeste stemmen krijgt, zal hij wel mogen beslissen wie de nieuwe President wordt. Gezien zijn recente uitspraken, met betrekking tot zijn ambities, mag men aannemen dat hij zichzelf als nieuwe president aan zal wijzen.
Hoe groot of klein hun kansen ook zijn, de partijleiders staan in ieder geval weer met klamme handjes klaar!