Rivaliteit in de onderwereld

Auteur: Onze misdaadverslaggever

Na de trieste meervoudige aanslag op Aegon, de verzekeringsbons van Cyberi�, werpt de onderwereld een steeds dreigender schaduw voor zich uit. De sfeer tussen de twee voornaamste georganiseerde misdaadsyndicaten is zwaar geladen. Het iets grotere Cosa Nostre, waar naar alle waarschijnlijkheid de daders van de aanslagen op Aegon te vinden zijn, aan de ene kant en de Desperados onder de bezielende leiding van de beruchte el Arana, aan de andere kant.

Over de Cosa Nostre doen vele geruchten de ronde. Feit is dat de leider van deze guerrillos persoonlijk zijn schietijzer gebruikt heeft bij de aanslag op Aegon. De Cosa Nostre (Italiaans voor onze zaak) heeft een meer marxistisch karakter, getuige hun uitgesproken aversie tegen rijken, grootindustri�len en andere upper class leden. In deze lijn kan ook het ten gronde gaan van Aegon gezien worden, hij had tenslotte het monopolie op de verzekeringsmarkt! Ook Kuja, die al een keer een aanslag van drie vijanden tegelijk overleefde, is prominent aanwezig binnen deze groep. El Arana en zijn syndicaat uit el Peso, zijn bepaald niet content met deze plotselinge concurrentie, Arana beloofde zelfs een premie voor elke desperado die de scalp van een Cosa Nostre lid aflevert. Dat klinkt als een oorlogsverklaring, als u het mij vraagt…

Behalve de Cosa Nostre hebben de Desperados nu zelfs in hun eigen thuisplaats, El Peso, concurrentie. Een andere groep maakte onlangs zijn opwachting, dit syndicaat is El Peso killers genaamd. Het is nog de vraag in hoeverre deze bandieten een rol zullen gaan spelen in de huidige, op uitbreken staande, bendeoorlog, dit in verband met de (nog) geringe grootte van de El Peso killers.

Wordt vervolgd..

Leave a Reply