EEX door 200-puntengrens

Auteur: Financi�le redactie

Na ruim 4 weken officieel genoteerd te zijn aan het Eurodamrak is de Eurodam Exchange Index (EEX, de belangrijkste financi�le graadmeter) voor het eerst door de 200 puntengrens gegaan, wat neerkomt op een verdubbeling sinds 1 februari j.l. Direct hierna namen beleggers hun winst en kelderde het fonds naar 187.

Analist BenRichard constateert een aantal belangrijke ontwikkelingen op de Cyberische markt: De koersen van het ZWF en de EPSX waren de afgelopen tijd onderhevig aan een sterke fluctuatie. De andere markten hebben zich op dit moment wat beter hervonden en zijn weer met een stabielere veranderingen bezig. De ZWF lijkt een markt om in de gaten gehouden te worden, zeker met het oog op het lopende onderzoek van de overheid naar beursfraude. Het beste advies op dit moment lijkt mij: Als de ZWF een stijging van meer dan 50 punten maakt, zorg er dan voor dat u uw aandelen verkoopt. Er bestaat een grote kans dat de koers daarna net zo hard weer in elkaar zakt.

De recente dalingen hebben alles te maken met de grote vraag naar basisgrondstoffen in de betreffende steden. Hierdoor is de overheid genoodzaakt grote hoeveelheden goederen in de markt te plaatsen, waardoor de koers zakt. De EEX ontsnapt hieraan door de het enorme volume van goederen in de markt.

Leave a Reply