Chaotische taferelen in rampweekend

Auteur: Redactie

Massale schietpartijen, instortende mijnen, brandende bossen en plunderende ondernemers: inwoners van Cyberi� werden dit weekend opgeschrikt door een reeks gebeurtenissen die hun rustige ondernemersleventje in een keer op hun kop gezet hebben. Want van rampen hadden ze in dit welvarende land nog niet gehoord.

Het onheil leek zich te beginnen met de schietpartij die zich op een zonnige zaterdagmiddag voordeed in het ruige dorpje El Peso. Topondernemer Combateer, bij menig inwoner bekend als een zeer actieve zakenman, schoot meerdere pistolen leeg op de uit El Peso afkomstige maffioso Don Corleone, die deze meervoudige aanslag niet overleefde. Getuigen zagen hoe de totaal doorgedraaide Combateer vervolgens rustig naar zijn stamclub liep en daar aangaf het niet meer te zien zitten. Enkele minuten later werd hij ingerekend door de politie en wordt voorlopig in hechtenis gehouden. Direct daarna volgde de sluiting van de Costra Nostra club (van wijlen Don Corleone) en de Zware Jongens Club. In deze kringen zoekt de politie de dader van de bosbranden die Cyberi� teisteren.

Direct na de grote bosbrand in het Cyberische gebergte zijn er in diverse steden grote aantallen plunderaars actief geworden. Zij profiteerden van de verslapte aandacht van de politie en ondernemers en gingen in groepen van soms meer dan tien personen de straat op met hun schroevendraaiers. De schade lijkt voorlopig beperkt te blijven.

Leave a Reply