EEX in feeststemming

Auteur: Redactie

De belangrijkste index op de Eurodamse beurs, de Eurodam Exchange Index (EEX), is in ruim 24 uur tijd met maarliefst 79% gestegen. De opmerkelijke stijging was te danken aan de massale inkoop van basisgrondstoffen uit de FES. De USSREX daalde met 7%

Een handelaar: Je zou verwachten dat de vraag naar goederen uit de FES daalt door de legalisering van het kappen van bomen en zoeken naar ijzererts. Maar we hadden wel ingezien dat dit in het begin niet zo een vaart zou lopen. Deze zelfvoorziening kost namelijk veel investeringen en is juist bedoeld voor massaproductie. De overheid zag dit niet aankomen en bevoorraadde de FES summier.

Dit ging gepaard met de hoge frequentie waarmee particuliere winkels leeg gekocht worden. Analisten denken dat de stijging aan kan houden, tenzij de overheid bepaalde goederen gaat bijvullen. Voor het YRF zien zij ook leuke rendementen in de toekomst.

Moeten ondernemers investeren in aandelen of goederen? Een analist: Het is nooit verstandig al je geld te beleggen in aandelen. Probeer de juiste verhouding te vinden en beleg nooit te lang in ��n fonds.

Leave a Reply