Correctie EEX

Auteur: Redactie

Na een sterke opmars, met een hoogtepunt van 255 ISH, is de Eurodam Exchange Index (EEX) de afgelopen dagen sterk gedaald. De belangrijkste index daalde de afgelopen vijf dagen met ruim 30%. Oorzaak is het leeg raken van de plaatselijke FES en het toenemende aanbod van particuliere winkeliers.

De index stabiliseert zich inmiddels rond een niveau van 175, maar volgens analisten blijft instappen gevaarlijk. De overige indices zetten hun stijging van de afgelopen week stevig door, met de B100 als grote uitschieter. De index van Bahthoevedorp verdubbelde in waarde over de afgelopen vijf dagen. Net als bij de EEX en het YRF verwachten analisten spoedig een correctie voor het B100-fonds.

Belangrijke indicator voor de koersontwikkeling lijkt de opkoop van computers door de overheid. Computers tellen zwaar mee in de verschillende indices. Om die reden kijken beleggers vooruit naar morgen (dinsdag), wanneer de overheid opnieuw 10 computers zal aanschaffen. Ook de verkiezingen worden met spanning tegemoet gezien. De vraag is of er belangrijke beleidswijzigingen komen die van invloed zijn op de koersen.

Leave a Reply