Eisers blijven met lege handen

Auteur: William Gates

De rechter (Judge_RD, red.) had al uitspraken gedaan. De eisers waren op hun geld aan het wachten, toen de overheid besloot de uitspraken ongedaan te maken. Terecht? Wie zal het zeggen. Voor de eisers bleef het een koude douche.

De overheid vond het beleid van Rechter Judge_RD niet representatief voor de mening van het volk. Om deze reden is Judge_RD zijn status kwijt geraakt. De uitspraken in eerder afgewerkte zaken werden nietig verklaard en/of doorverwezen naar andere Rechters. Het klinkt logisch, maar voor de eisers is het een onverwachte nederlaag. Een van de eisers: Je denk al gerechtigheid te hebben bereikt en dan krijg je te horen dat het allemaal net iets anders ligt. Zeker in deze tijd van economische onzekerheid is dat geen goed nieuws. Ik was al vrij lang op een uitspraak aan het wachten namelijk.

De overheid maakte ondertussen duidelijk vanwaar deze beslissing komt. Dat deden ze in de vorige editie van The Miniconomist. Hun motivatie is duidelijk en voor derden zeer begrijpelijk. De eisers die door deze beslissing, waarschijnlijk, naar toegezegd geld kunnen fluiten hebben waarschijnlijk een wat minder genuanceerde mening.

Onderzoek: Misdaad loont niet

Door: Heilige Maagd

Eerder al werd bekend dat het stelen van laagwaardige producten als hout en ijzer op lange termijn niets oplevert (de boetes zijn immers hoger dan de opbrengsten). Echter, ook bij het stelen van hoogwaardige producten als chips of cameras worden de kansen voor dieven steeds kleiner.

Uit een onderzoek dat ik recent uitvoerde blijkt dat onbeveiligde winkels nauwelijks nog te vinden zijn. Uit het onderzoek, waarbij alleen volle winkels geteld zijn en YenVille buiten beschouwing is gelaten, bleek dat er in heel Cyberi� slechts 7 onbeveiligde winkels te vinden zijn. In El Peso, bekend om zijn hoge criminaliteit, blijkt het beveiligingsniveau het hoogst te zijn. Circa 40% van de winkeleigenaren bewaakt zijn/haar winkel met een alarminstallatie, de overige 60% vertrouwd op de camera, die op iedere hoek voor een paar tientjes te koop is. Zwollar is de minst beveiligde stad, volgens inwoners door de grote mate van sociale controle. 27,4% is desalniettemin overgestapt op een alarminstallatie. Kronenburg is dankzij het beleid van burgemeester Robbert JK de op een na veiligste stad voor ondernemers (37,5% alarm). Hier zijn echter wel de meeste onbeveiligde winkels te vinden (3). Al met al maken dieven en helers slechts tijden door. Het wachten voor hen is op de nieuwe stroom inwoners die begin juni op gang zal komen.

Leave a Reply