Kavelmarkt toe aan hervorming

Auteur: Redactie

De overheid heeft vergevorderde plannen om de verkoop van kavels drastisch aan te passen. In de nieuwe situatie zal het niet langer mogelijk zijn onbeperkt kavels te kopen op willekeurige plaatsen.

Er blijkt veel interesse in concurrentieverhogende maatregelen, waardoor grote ondernemers benadeeld kunnen worden, aldus de overheid (zie ook: Overheid wil kleine ondernemers helpen). Een reeks nieuwe maatregelen op de kavelmarkt moet hieraan bijdragen.

Het plan houdt in dat er alleen nog maar kavels gekocht kunnen worden van de overheid die grenzen aan het eerste kavel van de ondernemer. Ligt dit kavel toevallig in een olierijk gebied, dan zal de ondernemer zich moeten specialiseren in de oliehandel. Specialisatie is nog vrij zeldzaam in onze economie. Wil de ondernemer toch uitbreiden, dan moet hij of zij op de particuliere markt een kavel overnemen. Vanuit daar kan een nieuw gebied uitgebreid worden.

Voordat de overheid overgaat tot uitvoering, zal in een landelijke enqu�te eerst om de mening van de bevolking gevraagd worden. Waarschijnlijk zal de enqu�te eind deze week gelanceerd worden.

Leave a Reply