Burgemeesters in de problemen

Auteur: toxox

Het is een moeilijke tijd voor de Cyberische burgemeesters. Burgemeester Yamauchi van Bahthoevedorp is zelfs al voor de rechtbank gedaagd. Hij zou misbruik hebben gemaakt van overheidsgelden.

In plaats van de zo broodnodige subsidie zou hij bevriende ondernemers snoepreisjes hebben aangeboden onder het mom van cursussen. Partyman die zich recent uit de actieve handel terugtrok en daardoor waarschijnlijk tijd genoeg heeft, lijkt een kruistocht tegen wat in zijn ogen een ernstige misstand is te zijn begonnen. Dhr. Yamauchi ontkent echter in alle toonaarden ook maar iets verkeerd te hebben gedaan. Insiders verwachten een interessante rechtszaak.

Aan de capaciteiten van burgemeester Adje van Zwollar is al vaker getwijfeld. Hij slaagt er telkens niet in de overheid te overtuigen van de noodzakelijkheid van de ontginning van nieuwe grondstof bronnen (zie ons artikel over erts schaarste elders in deze krant). Wel heel onhandig manoeuvreren van de burgemeester in het Zwollarse gemeentehuis was er bovendien onlangs de oorzaak van dat Zwollar een subsidie van duizenden ISH mist liep. Partyman, ja, hij weer, had grote bedragen te investeren en was er door uw reporter van overtuigd dat een stimulans voor de Zwollarse economie een goed idee zou zijn. De burgemeester bleek echter slechts oog te hebben voor zijn nieuwe stokpaardje: cursussen. Zo liep Zwollar een van de grootste stimuli uit zijn geschiedenis mis, en wordt er naarstig gezocht naar nieuwe burgemeesters kandidaten.

De burgemeester van Kronenburg heeft daarmee vergeleken een luxe probleem. Hij kreeg ongeveer 10.000 ISH uit de gelden die vrijkwamen bij de verkoop van het Partyman concern. Hij moet nu zien uit te vinden hoe hij dat geld op een rechtvaardige manier bij zijn burgers krijgt. Lukt hem dat niet, dan wachten hem ongetwijfeld ook problemen en waarvan een gang naar de rechtbank misschien niet eens de ernstigste zal zijn.

Leave a Reply