Burgemeesters krijgen meer verantwoordelijkheid

Auteur: Redactie

Belasting; de gemiddelde Cyberi�r heeft een hekel aan het woord. Sinds de stichting van de staat begin dit jaar heeft de Overheid geen cent uit de portemonnees van zijn inwoners gehaald, boetes daargelaten. De stap was daarom extra drastisch: burgemeesters hebben sinds gisteren het recht belasting te heffen. Vermogensbelasting.

Bij de berekening van het vermogen wordt het saldo, het spaarsaldo en het aandelenkapitaal meegeteld. Hiermee wijkt het vermogen af van de nettowaarde, waarbij ook goederen meegeteld worden.

Eenmaal per week kunnen burgemeester maximaal 20% belasting heffen over het vermogen van hun burgers. Ook kunnen zij een heffingsvoet instellen: een minimumvermogen voor belastingsbetalers. Deze heffingsvoet moet h�t instrument worden om de grote inkomensverschillen die vorige maand optraden, gelijk te trekken (te nivelleren). Door bijvoorbeeld alle burgers met een vermogen van meer dan 2000 ISH te belasten en deze inkomsten vervolgens weer uit te geven aan subsidies, gaan relatief arme ondernemers erop vooruit. Daarnaast kan de belastingheffing gebruikt worden om tijdelijke tekorten van het budget aan te vullen, bijvoorbeeld voor het aannemen van Officers voor spoedklussen.

Naast de belastingen krijgen de zeven burgemeesters er een belangrijke verantwoordelijkheid bij. Vanaf nu dienen zij te letten op de Cyberische natuur. De Overheid beloont burgemeesters met een groen hart eind oktober met een bonussubsidie van 50 ISH per inwoner. Met parken aanleggen alleen zullen zij het niet redden: het indexcijfer voor het milieu bestaat uit het aantal parken in relatie tot het aantal vrachtwagens in de stad. De CO2 uitstoot van vrachtwagens werkt negatief op het milieucijfer.

Al met al zullen biertje (Eurodam), RAPTOR (El Peso), Hiroshi Yamauchi (Bdorp), Beans (Zwollar), MCMikeb (Kronenburg), joopsim (Rveen) en novix2 (YenVille) het een stuk moeilijker krijgen dan hun voorgangers. Ook biedt het hen de kans om als held de geschiedenis in te gaan. Want, in steeds grotere mate zijn burgers afhankelijk van het stedelijk beleid.

Leave a Reply