Stenen in cadeauverpakking

Auteur: toxox

Burgemeester Joopsim van Roebelarendsveen, altijd goed voor opvallende acties, is kennelijk van plan zijn magazijn sterk te gaan uitbreiden. Per SMS riep hij zijn medeburgers op om stenen en ijzer te koop aan te bieden. Hij zou dan vandaag maximaal 5 stenen of blokken ijzer per winkel opkopen tegen prijzen die niet hoger mogen liggen dan de prijzen bij de FES. In feite gaat om een heel kleine vooral ludieke actie, totaal niet meer dan 35 artikelen. Zelf kon ik het dan ook niet laten om te vragen of de stenen tegen een kleine meerprijs van een strik voorzien moesten worden.

Dat zo n kleine actie toch onverwachte effecten kan hebben blijkt als u vandaag gaat winkelen in Roebelarendsveen. De prijs van stenen en ijzer is omhoog geschoten in afwachting van het bezoek van de burgemeester. Winkels die normaal elektronica of hout in huis hebben blijken opeens ook stenen te verkopen. En wel precies 5 stuks. Of dat al met al het gewenste effect is valt nog te bezien. Er is sprake van een verhoging van prijzen met maar een klein beetje verkoop, en er is sprake van een afnemende specialisatie.

Het is ook de vraag of deze kleine actie het vertrouwen in de kracht van het economisch beleid van de, als persoon erg populaire, Joopsim kan herstellen. Naar Roebelarendsveen kwamen nog altijd geen importeurs en dat kon wel eens meer betekenis hebben dan de hele actie waar het hier over gaat. Gezien de aandacht die Joopsim geeft aan het uiterlijk van Roebelarendsveen kon hij echter de strikken wel eens om de bakstenen laten zitten. Als de nieuwe architectuur die dat zich meebrengt nu een toeristische trekpleister zonder weerga werd. Ja, als…

Buitenlandse exporteurs mijden Roebelarendsveen

Het uitblijven van investeringen in buitenlandse relaties door de Roebelarendveense burgemeester is de Export Vereniging Cyberi� (EVC) in het verkeerde keelgat geschoten. De Vereniging kondigde aan om buitenlandse importeurs af te raden de stad te bezoeken.

Leave a Reply