Nieuwsflitsen

Auteur: Redactie

ICE EXCHANGE heeft voor 1500 ISH het verzekeringskantoor The Cyberian overgenomen van de Overheid. The Cyberian, met ruim 40 klanten het grootste kantoor in het land, stond al een tijdlang in de aanbieding. Het kantoor is opgezet om ondernemers een bescherming te bieden tegen de diefstalgolf begin december. Inmiddels is de concurrentie op de verzekeringsmarkt groter geworden en zijn de premies gedaald. The Cyberian loopt volgens de Overheid echter zeer goed.

Een Nederlandse importeur heeft gisteren 2000 planken hout en 300 scheppen in Bahthoevedorp aangeschaft. De goudstad reageerde als enige op de grote order die tegen een vaste prijs uitgevoerd zou worden. Het op de markt brengen van een groot aantal (meer dan 2300) planken en scheppen zorgde voor een scherpe koersval van de plaatselijke index, de B100. Toch waren de inwoners content. Als kado kregen zij tevens 10 goedkope telefoontoestellen aangeboden. De buitenlandse importeur heeft inmiddels toegezegd vaker te willen handelen met Bahthoevedorp.

Oud-Parlementslid en Officer Liemannetje is enkele dagen geleden bestraft voor kavelfarming. Liemannetje werkte tegenwoordig als advocaat en werd direct uit deze post ontslagen. Daarnaast kreeg hij een boete en de criminele status.

De Overheid heeft Federal Buyers aan het werk gezet om de kerstbomenorder van het Nederlandse concern Unilever te laten slagen. De Federal Buyers waren een weeklang werkloos, maar konden gisteren weer hun plezier op. Wat is er nou mooier dan alle versierde winkels in Eurodam af te struinen voor mooie kerstbomen? aldus een van hen.

Minister van Justitie WimHorenberg heeft besloten dat het Wetsvoorstel van Jdijsjr, dat nieuwe partijen verplicht minstens 10 steunbetuigingen te hebben, niet te laten gelden voor de partijen die reeds een juridische procedure zijn gestart. Hierover bestond onduidelijkheid bij de partijleiders, die van mening waren dat een Wet niet ingevoerd kan worden met terugwerkende kracht.

Het voorstel van Parlementslid Richard, waarbij burgemeesters gerechtigd worden een (nood)verordening in te voeren en wettig te maken, is aangenomen door het Parlement. De wet, die bedoeld is om de burgemeesters wat meer vrijheid te bieden, wordt begin januari ingevoerd. Een voorstel ter afschaffing van de kiesdrempel van LNP-er Volder werd door de meerderheid van het Parlement afgekeurd.

Voor de tweede keer in de geschiedenis heeft ook de Overheid een voorstel ingediend. Het voorstel betrof een aanvulling op de effectenwet (artikel 6) en maakt het mogelijk om overtreders voortaan te bestraffen met een boete van ten hoogste 5000 ISH. De Wet is voorgesteld naar aanleiding van een grootschalige koersmanipulatie door enkele topondernemers die eind vorige week plaatsvond. Daarbij stegen enkele indices met tientallen procenten per dag. Voor de Overheid is het een koud kunstje om de link te maken met de inkopende ondernemers, maar tot op heden stond zij daartegen kansloos. De volgende aantoonbare koersmanipulatie zal voor de jury komen en vervolgens wordt de uitspraak als jurisprudentie gebruikt, aldus woordvoerders.

DEMOCRATIE KRIJGT EEN NAAM: NDC
Nieuw Democratisch Cyberi�

Leave a Reply