De wereld volgens SKSmit

Auteur: SKSmit

Na woelige weken, is de rust weer teruggekeerd. Het parlement is leeg, de macht is weg. Het enige wat rest is het geloof. Het geloof in een betere toekomst, en het geloof in onze schepper Wouter. Is er een Wouter, en waar is hij dan? Waarom is hij er niet, op het moment dat er in El Peso oorlogen worden uitgevochten? Waar is hij als de zoveelste hitman er op los schiet?

Hij is er, vanuit zijn troon kijkt hij neer over de wereld, zijn wereld. De wereld die onder zijn ogen veranderd, verbeterd, en soms vergaat. Er zijn kerken en tempels, maar hem benaderen is onmogelijk. Zelfs voor de priesters blijft hij een geheim.

Soms duikt hij op, voor korte tijd, zijn energie verspreidend over Cyberi�. Het leed verzachtend, en de stress verlichtend. De lampen van de kerstbomen springen aan, op het moment dat hij er is. Het is niet de vraag of hij zal ingrijpen, maar wanneer. Wanneer maakt hij het einde aan deze rotzooi en as van dit versnipperd land? Wanneer brengt hij vrede, welvaart en broederschap?

Wanneer zegt hij nou eens: Nu is het genoeg, dit is mijn land. Tot die tijd moeten we vertrouwen hebben in de toekomst. Geloof in de toekomst. Nu met kerst in aantocht zal hij ons verlichten.

Leave a Reply