Grotere ondernemers openen vestigingen in kleinere steden

Auteur: Leader

Enkele van de grotere, vooral uit Eurodam afkomstige ondernemers, hebben nu ook hun vestigingen geopend in de kleinere Cyberische steden. Hierdoor verhogen zij hun afzetgebied en verwachten zij grotere winsten te kunnen behalen.

Ondernemers uit de kleinere steden zijn lang niet altijd blij met de komst van deze grote ondernemingen, aangezien zij vrezen de grote concurrentie niet de baas te kunnen. De grote ondernemers hebben niet de mogelijkheid om in verschillende steden een ander prijsbeleid te voeren, waardoor zij dezelfde prijs in kleine en grote steden moeten hanteren.

Aangezien het prijsniveau in de kleinere steden over het algemeen wat hoger ligt, moeten de ondernemers daar allemaal hun prijzen verlagen, wat de winst natuurlijk enorm verlaagt voor deze handelaren. Dat heeft weer gevolgen voor de groei en uitbreiding van hun winkels.

De trend die hierdoor dreigt te ontstaan, is dat veel ondernemers willen verhuizen naar Eurodam. Daar verwachten zij hogere winsten te kunnen behalen, ondanks het risico van de grotere concurrentie die daar heerst.

Leave a Reply